Divat,  Luxus

A világ 5 legdrágább kézitáskája

Köztudott, hogy egy női kézitáska egy kisebb vagyonba is kerülhet. Néha elképzelhetetlen, hogy milyen árkategóriában mozog a világ 5 legdrágább kézitáskája. Most megmutatjuk, melyik luxuscikk ér 3,4 millió eurót (és nem, ez nem egy Hermès táska).


#5 Kleopátra táska, Lana Marks

A legdrágább táskák csúcsának ötödik helyezettje a Lana Marks Cleopatra Bag -ja, mert „akciós áron” kapható már 85 000 eurótól. Az árak azonban darabonként változnak, így esetenként 340 000 euróba is kerülhet. És nem csak az ár változik, hanem a stílus is: minden táska egyedi, évente csak egy darab készül. A gyémántokkal és arannyal díszített csat leginkább Ázsiában és a világ vörös szőnyegeiről ismert.


#4 Chaine d’ancre táska a Hermès-től

A negyedik helyre egy jól ismert márka a Hermès-i Chaine d’ancre táskája került, amiért 1,2 millió eurót kérnek el. A horgonyláncos táska Pierre Hardy tervezővel együttműködve készült – a jó darabok közül csak három készült a Hermès Haute Bizouterie Collection számára. Az 1160 gyémántot tartalmazó táska nem veszít értékéből – még akkor sem, ha a tengerész megjelenés kimegy a divatból.


#3 Birkin táska, Hermès és Ginza Tanaka

A harmadik helyezett táska is a Hermèstől „érkezett”. A csillogó Birkin táska nemcsak abszolút luxuskiegészítő, hanem a megfelelő ékszert is biztosítja a tulajdonosa számára. A középső 8 karátos körte csiszolású gyémánt brossként hordható, a csillogó gyémántokkal kirakott nyél pompás lánc. A japán tervező, Ginza Tanaka tervezte a platina táskát a Hermès számára, és több mint 2000 értékes gyémánttal díszítette. Az ára 1,2 millió euró.


#2 Kelly Rose Gold táska a Hermès-től

A világ második legdrágább kézitáskája az ékszerkészítés igazi remeke: a Hermès Kelly Rose Gold Bag. Aki ezt a rozéaranyból és 1160-as gyémántból készült táskát hordja, annak már nem kell ékszert feltennie. A dizájn Pierre Hardytól származik, a kidolgozott gyártás több mint 2 évig tart – egyenként! Világszerte mindössze 12 ilyen nemes táska létezik három különböző kivitelben. Ennek költsége 1,7 millió euró. Valójában a táska inkább ékszer, mint tároló. A Kelly Rose táska olyan kicsi, hogy csak néhány érme és kártya fér el benne.


#1 1001 éjszakás gyémánt kézitáska a Mouawad-tól

A drága kézitáskák abszolút éllovasa a Mouawad ékszerész által készített 1001 Nights diamonds kézitáska. A szív alakú táska gyémántokkal van díszítve (nevezetesen 4517 gyémánt, amelyből 105 sárga és 56 rózsaszín), és aranyból készült. A 3,4 millió eurós kézitáska a világ legdrágább táskája, így 2010 óta állhatatosan tartja Robert Mouawad ékszerész Guiness-rekordját. A dubai ékszerész számára azonban ez csak egy az öt világrekord közül a luxusszegmensben…

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük